Sidor

7 mars 2011

Med tjugo bollar i luften...

Att aktiviteten på termin 8-bloggen är låg under all kritik återspeglar nog aktiviteten på termin 8 som tvärtom är skyhög.

Mellan att bolla klientarbete, terapihandledning, psykologhusmöten, psykologhuskonsultshandledningar, teoretiska moment i kurs I:2, teoretiska moment i kurs I:3, konsultuppdrag ute i organisationer och handledningsuppdrag i andra organisationer blir det inte alltid så mycket tid över till...tja, att exempelvis blogga.

Det märks att vi är på väg att bli färdiga - vi kastas ut på ett helt annat sätt än tidigare. Plötsligt svarar vi inte endast mot våra lärare utan mot externa uppdragsgivare, klienter och inte minst mot vår egen yrkesetiska standard. Och någonstans är det ju precis så det ska vara: bryggan mellan att vara student och psykolog fullbordas under de sista terminerna för att i längsta möjliga mån förbereda oss för yrkeslivet.

Det är läskigt. Det är häftigt. Det är krävande på det sätt att det vilar ett annat ansvar på våra axlar; ett ansvar som sträcker sig utanför oss själva (och möjligen CSN) till människor och organisationer som förlitar sig till vår kompetens och hjälp. Samtidigt ger detta nya ansvar en kick, en känsla av att kunna bidra med något verkligt och göra skillnad. "Kompetensglädje" utropade en tjej i mitt psykologhus häromveckan när vi skulle skriva ner vilka nyttor som kommer med de praktiska momenten på termin 8. Ja, det ligger en genuin glädje i att få identifiera och bli medveten om den kompetens som fyra år på psykologprogrammet skaffat en.

Frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar